Hva er ayahuasca, og hvorfor gjør man det.

Ayahuasca er en te fra Sør Amerika som har blitt brukt av sjamaner og innfødte i tusenvis av år for åndelig innsikt og healing. Ayahuasca er alltid en sammensetting av to planter, Mao inhibitor og DMT.

Plantene vi jobber med heter harmela og jurema. Harmela er Mao inhibitor og jurema er DMT. Ayahuasca går under kategorien Entheogen som betyr” Gud i deg” (God within). Det finnes flere entheogens f.eks. peyote, San Pedro marihuana og Magic mushrooms. Det er også en rekke andre entheogens men disse fem er jeg best kjent med. Dette er ikke narkotikaer i den forstand man tenker på stoff. Forskjellen på ett narkotika og ett Entheogen er at narkotika tar man for å undertrykke følelser, tanker og opplevelser. Med andre ord man ruser seg for å fortrenge grusomme ting som har hendt deg. Entheogens, og spesielt Ayahuasca tar man for å huske alle disse forferdelige tingene.

Man tar ett bevisst valg om å åpne ‘pandoras eske’ om du vil, og jobbe med seg selv. Derfor anser vi som jobber med disse medisinene ikke på dette som ett stoff, men verktøy fra naturen til oss mennesker slik at vi kan få kontakt med vårt indre og høyere selv.

Om du tenker at Ayahuasca er ett party drug eller bare noe man tar for å feste eller få seg en høy, så vil jeg påstå Ayahuasca ikke er for deg og du burde kanskje finne andre måter og få åndelig opplysning på.

Det finnes nok like mange grunner til å være med på en Ayahuasca seremonier som det finnes mennesker på jorda. Vi er alle her på hver vår individuelle reise, og vi har alle hver vårt behov. Mange kommer inn i Ayahuasca med intensjonen om å få healet traumer de har slitt med hele livet, og som ikke vestlig medisin hadde noe svar på. På en måte siste utvei. Noen bruker mange seremonier på å komme seg gjennom smertene fra (The pain body) eller underbevisstheten om du vil, mens andre klarer dette på første kvelden. Alt kommer an på hva du har opplevd og hvor mye arbeid du har gjort i forkant av en seremoni. Med arbeid mener jeg meditasjon, regresjon og yoga, for å nevne noen.

Ayahuasca er intet annet enn rein kjærlighet. Man møter en Entety som er super intelligent, og som vet nøyaktig hva du trenger og hvordan du trenger det. Du får ikke det du vil, men det du trenger.

Når man har jobbet seg forbi alle kjødets traumer, så opplever man noe de kaller ‘a mystical experience’. Dette er rett og slett kontakt med høyere vesner fra ånde verdenen. Skaperen, Jesus, Buddha, moder Maria, og utenomjordiske for å nevne noen. Har du ikke en spirituell praksis på siden av Ayahuasca, så kan nok noe av det som oppleves virke abstrakt og ikke til å tro. Men, etter en stund så skjønner man at det er faktisk virkelig det her, og da begynner integrerings prosess på alvor.

Jeg legger med noen linker, slik at dere kan utdanne dere best mulig før en seremoni, og forstå ett par begreper rundt det hele.

Soul Herbs – Ayahuasca

https://www.youtube.com/watch?v=NfdoMZntEh0

Hva er Ayahuasca?